Lean Agile Artikelen

De Lean Agile aanpak leggen wij graag uit aan de hand van een aantal inzichtelijke artikelen. Lees hoe onze consultants waardevolle tips en tricks voor je hebben en meer kennis delen over belangrijke onderwerpen.

INZICHTEN

Toepassing FMEA bij woningcorporatie

Geplaatst op 19-07-2023 door Redactie
Toepassing FMEA bij Woningcorporaties door Lean Agile Groep
In dit blogartikel zullen we de praktische toepassing van FMEA namens Lean Agile Groep bij een woningcorporatie beschrijven en de voordelen ervan hiervan benadrukken.

Lean Agile Groep op de radio!

Geplaatst op 26-06-2023 door Redactie
Opname Radioreclame Lean Agile Groed door Bert-Jan - Lean Agile Groep

Koninklijke Marechaussee

Geplaatst op 17-03-2023 door Redactie
Tijdens onze klantendag op 26 januari kwamen verschillende klanten vertellen over implementaties van Lean, Six Sigma en Agile. In deze blogserie nemen we jullie mee in de workshops beginnend met de implementatie van Obeya bij de Koninklijke Marechaussee

Daily Lean: in het onderwijs

Geplaatst op 17-03-2023 door Redactie
Lean in het onderwijs
De laatste jaren hebben Lean- en Six Sigma-methodieken aan populariteit gewonnen in de wereld van het onderwijs. Lean en Six Sigma zijn met succes toegepast op verschillende aspecten van het onderwijs, variërend van curriculumontwikkeling tot administratieve processen. In dit blog ga ik in op de positieve effecten van het gebruik van Lean- en Six Sigma-methodieken […]

Obeya

Geplaatst op 16-03-2022 door Christiaan
Wat is Obeya en wat kan je ermee?

Chocola maken van het Lean Agile Model (E-book)

Geplaatst op 29-06-2021 door Christiaan
In elke organisatie zijn processen te vinden en wordt een klant bediend. Hoe gestuurd en verbeterd wordt, is overal anders. Elke organisatie doet dit op een eigen manier. Download het gratis e-book!

Wat is SAFe (Scaled Agile Framework)?

Geplaatst op 21-05-2021 door Chris Snellen van Vollenhoven
Het Scaled Agile Framework® (SAFe®) is een set van organisatie- en workflowpatronen voor het implementeren van Agile werkwijzen op bedrijfsschaal. Het framework is een verzameling kennis die gestructureerde richtlijnen omvat over rollen en verantwoordelijkheden, hoe het werk moet worden gepland en beheerd, en waarden die hoog moeten worden gehouden.

Wat is Scrum?

Geplaatst op 31-03-2021 door Martin Vennix
Scrum is een Agile manier van werken die je helpt om sneller en makkelijker in te spelen op veranderende klant- en stakeholderbehoeften. In plaats van veel tijd te besteden aan het voorbereiden en schrijven van plannen, probeert Scrum zo vroeg mogelijk in korte cycli klantwaarde toe te voegen.
Product Owner of PINO?

Product Owner of PINO?

Geplaatst op 10-02-2021 door Martin Vennix
In dit artikel kijken we naar de taken van de PO, de valkuilen voor een effectieve PO en hoe je de PINO herkent? PINO? Ja, zo noemen we de Product Owner in Name Only.

Agile of Lean Six Sigma?

Geplaatst op 10-02-2021 door Martin Vennix
Agile of Six Sigma?
Agile en Lean Six Sigma zijn ontstaan vanuit totaal verschillende behoeften. Agile vanuit de behoefte om grootschalige changes (“projecten”) succesvoller te kunnen realiseren. Lean Six Sigma vanuit de behoefte om processen efficiënter in te richten en te optimaliseren.

Wat doet een Product Owner?

Geplaatst op 10-02-2021 door Gert Kamphuis
Wat zijn de taken van een Product Owner? Welke competenties heb je nodig? In dit artikel lees je hier meer over.

Crisismanagement met Lean Agile

Geplaatst op 10-02-2021 door Gert Kamphuis
In dit artikel neem ik jullie mee in de manier waarop je in crisistijden gebruik kunt maken van Lean Agile tools om dagelijks overzicht te houden, wendbaar te zijn en de juiste beslissingen te nemen.

Lean Agile Governance: De 4 kenmerken

Geplaatst op 10-02-2021 door Martin Vennix
In dit artikel neem ik jullie mee in de betekenis van governance in een Lean Agile omgeving. Dit zal ik doen aan de hand van de 4 belangrijkste kenmerken die maken dat de governance waarde toevoegt aan de organisatie.

Klantgerichtheid in een organisatie: 4 tips vanuit Lean Agile

Geplaatst op 10-02-2021 door Redactie
Hoe breng je klantgerichtheid aan in een organisatie op een efficiënte manier? In dit artikel geven we je 4 tips die je daarmee kunnen helpen & daarnaast een aantal implementatie tips om dit effectief in de organisatie neer te zetten.

Wat is de rol van een Scrum Master?

Geplaatst op 10-02-2021 door Redactie
Wat is de rol van een Scrum Master? Wat zijn de taken van een Scrum Master? Als je meer wilt weten over deze vragen lees dan verder

Lean Agile Werken

Geplaatst op 10-02-2021 door Suzanne Meinen
Hoe ga je nu effectief Lean Agile werken als organistie? Door het implementeren vanuit het Lean Agile Model. Lees meer!

Wat is Lean Agile?

Geplaatst op 10-02-2021 door Chris Snellen van Vollenhoven
Het Lean Agile Model
Wat is Lean Agile? In dit artikel beschrijven we de Lean Agile werkwijze (Leagile) en de belangrijkste principes hiervan.
Wat is een Agile way of work?

Wat is Agile?

Geplaatst op 10-02-2021 door Chris Snellen van Vollenhoven
Wat is Agile? Het Engelse woord betekent letterlijk: lenig of behendig. Agile is een behoefte om wendbaar te zijn als organisatie. Het is vooral geschikt voor organisaties in projectmatige omgevingen.

Wat is Lean?

Geplaatst op 10-02-2021 door Suzanne Meinen
Brown paper Lean methodiek
Wat is Lean? Lean is een bedrijfsstrategie waarbij het draait om het creëren van waarde voor de klant in alle beschikbare processen…