Wie zijn wij?

Lean Agile Groep helpt organisaties succesvol verbeteren en vernieuwen. Wij werken mens- en resultaatgericht. Hierbij passen wij principes uit de Lean en Agile methodiek toe. Waarom? Door Lean Agile toe te passen wordt de productiviteit, klantentevredenheid en winst van je organisatie verhoogt.

Wij denken met je mee

Wij coachen organisaties in nagenoeg alle bedrijfstakken met diverse vraagstukken. Met behulp van training, coaching en begeleiding behandelen wij jouw vraagstuk en komen tot een passende pragmatische oplossing. Voor ons is het belangrijk betrokken te zijn met jou als organisatie. Dit levert elke keer weer een unieke samenwerking op.

Deskundig team

Ons team van ervaren trainers pakken terug op jarenlange praktijkervaring en zijn enthousiast over Lean Agile werken. Wij stellen een selectie van onze black belts hieronder aan je voor. Ze zijn stuk voor stuk gepassioneerd in wat ze doen. Leer ze alvast wat beter kennen.

Team

André Hoogstad

Trainer/Consultant

André wordt als ervaren professional gekenmerkt door een hoge mate van ontwikkelgerichtheid. In uiteenlopende leidinggevende functies heeft hij de nodige verander-, fusie- en implementatietrajecten begeleid.

Ben van Asselt

Lean Six Sigma Black Belt

Ben heeft vele jaren ervaring in het leiden van succesvolle lean transformaties en operationeel lean management in de gezondheidszorg. Zijn aanpak bruist van energie waardoor verbetertrajecten en trainingen een plezier zijn om aan deel te nemen.

Bert de Greeff

Lean Six Sigma Black Belt

Bert is Black Belt en de drijvende kracht achter de verbetering. Leider van verbeterprogramma’s, Lean, Agile, operationeel- en visueel-management implementaties. Coach en sparringpartner van management, bouwend aan organisaties, met hands-on advies en realisatiekracht.

Bert-Jan Teunissen

Lean Six Sigma Black Belt

Bert-Jan deed ruim 20 jaar ervaring op in de zakelijke dienstverlening en logistiek waar het hem opviel dat ‘verandering’ de enige constante lijkt binnen bedrijven en overheid. In wisselende rollen kwam hij in aanraking met ‘Operational Excellence’, Agile en het Lean-gedachtengoed. Ervaring die hij graag inzet als trainer en consultant.

Boris Oudmaijer

Trainer/Consultant

Boris heeft diverse rollen binnen operationele teams vervuld in o.a. de financiële en technische sector. Begin 2020 studeerde hij af in Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. De grootste drijfveer van Boris is het menselijke aspect van verandertrajecten.

Chris Snellen van Vollenhoven

Partner, Master Black Belt

Chris is in 2006 afgestudeerd in bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode. Na zijn studie werkte hij als consultant voor Capgemini in voornamelijk de financiële dienstverlening en bij de overheid. Inmiddels is hij partner bij Lean Six Sigma Groep.

Colin Mulders

Lean Six Sigma Black Belt

Colin heeft ruim 15 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Daarnaast is hij Professional (Agile) Coach en gespecialiseerd in het begeleiden van (proces)veranderingen op de werkvloer, met veel aandacht voor de menselijke kant hierbij.

Emiel Hoek

BackOffice Manager

Emiel heeft ruim 15 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer. Deze ervaring wordt toegepast om de backoffice te finetunen en samen met de collega`s voor totale ondersteuning te zorgen en de trainers/consultants te ontzorgen. Hij is verantwoordelijk voor de planning, HR-zaken en is onze troubleshooter.

Jos Akkermans

Lean Six Sigma Master Black Belt

Jos heeft ruim 35 jaar ervaring in de private sector, met name Chemie. Als Lean Six Sigma Master Blackbelt helpt hij graag anderen het verschíl te maken zowel in de bestuurskamer als op de werkvloer. Hij heeft een passie voor trainen.

Krijn Vrolijk

Lean Six Sigma Black Belt

Krijn is een geoefend veranderaar met trainerservaring. Deelnemers aan trainingen die hij geeft, waarderen zijn humor en enthousiasme. Hij maakt dingen liever niet nodeloos ingewikkeld. Een belangrijke persoonlijke drijfveer die hij graag overbrengt, is: continu ontwikkelen naar steeds betere resultaten.

Manon Blaauw

BackOffice Medewerker

Manon is werkzaam op de Back Office. Zij zorgt er samen met haar collega’s voor dat de voorbereidingen voor onze trainingen op rolletjes verlopen, en dat alles op de dag zelf klaar staat op onze locatie in Den Haag. Verder helpt zij haar collega’s van andere afdelingen graag waar nodig.

Marlous van der Zande-Berk

Finance Manager

Marlous is verantwoordelijk voor de Financiele Administratie. Ze is altijd positief en is een stabiele factor in de groep. Graag draagt ze haar steentje bij aan de groei van de organisatie.

Martin Vennix

Trainer/Consultant

Martins grote drijfveer is het met impact werken aan het opstellen van verander trajecten én de implementatie daarvan. In diverse rollen in project- en operationele teams in o.a. de financiële dienstverlening heeft hij zich ontwikkeld tot specialist in effectief veranderen anno 2020.

Michael Spruijt

Partner, Master Black Belt

Michael Spruijt is consultant, trainer en coach met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van continu verbeteren. Door zijn ervaring, proces- en mensgerichte manier van werken, begrijpt en spreekt hij de taal van de werkvloer en de bestuurskamer. Hij is flexibel in het vervullen van rollen zoals projectleider, adviseur, coach en facilitator.

Raksha Hoost

Agile Scrum Consultant

Raksha heeft jarenlange ervaring met binnenstedelijke transformaties, co-creatie en community building. Ze krijgt vooral energie van het bedenken van creatieve oplossingen voor innovatieve vraagstukken.

Rowan de Liefde

Medewerker Backoffice

Rowan zorgt onder andere voor een juiste planning en uitvoering van de diverse trainingen en examens. Zij ontzorgt collega’s, verricht op een accurate manier de administratieve handelingen en gaat servicegericht te werk.

Ruben Bentvelzen

Trainer/Coach

Ruben heeft met een bedrijfseconomische en projectmatige achtergrond bij veel keukens in allerlei industrieën mee kunnen kijken. Hij is een enthousiaste consultant met een passie voor alles wat met ontwikkeling te maken heeft.

Sharif Said

Online Marketeer

Sharif is verantwoordelijk voor de Online Marketing en website. Zijn passie is processen optimaliseren en stroomlijnen gericht op content marketing (SEO) voor websites, zoekmachine adverteren (SEA), en social media.

Suzanne Meinen

Partner, Master Black Belt

Suzanne studeerde in 1998 af in Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Bij de KLM raakte ze zo enthousiast over Six Sigma dat ze besloot Black Belt te worden. Als partner bij Lean Six Sigma Groep helpt ze organisaties met duurzame resultaten.

Tessa Kempen

Consultant/Coach

Tessa Kempen is een resultaatgerichte consultant en (agile) coach met jarenlange ervaring in verschillende rollen binnen zowel commerciële als not-for-profit organisaties. Tessa heeft verschillende verandertrajecten begeleid, waarbij ze op basis van analyses interventies op het gebied van proces, besturing, gedrag en leiderschap ontwikkelde.

Ward de Beer

Lean Six Sigma Black Belt

Ward heeft veel ervaring opgedaan binnen de zakelijke dienstverlening als projectmanager in een IT en operationele omgeving. Zijn passie is een bijdrage te kunnen leveren aan tastbare oplossingen op het gebied van strategie en output van verbeterprojecten.

HOE WERKEN WIJ?

Lean Agile Groep is een implementatie en adviesbureau. Wij richten ons erop om verandering werkend te implementeren. Hoe doen we dit? Ons startpunt zijn klantwensen en deze scherp krijgen. Van daaruit richten we processen in en verbeteren we processen.

Wij helpen:

  • Van strategie naar processturing en processen
  • Van processen naar procesverbetering
  • Eigenaarschap laag in de organisatie implementeren
  • In samenwerking met mensen uit het proces en met het management
  • Van klantwaarde naar procesinrichting

Het Lean Agile model geeft hierbij de fundering voor onze werkwijze. Lees meer over onze implementaties en het model.

Persoonlijk en ervaren

Wij begeleiden organisaties in alle sectoren met het verbeteren van processen. Ons adviesbureau biedt de mogelijkheid samen tot een passende aanpak te komen. Niet vanuit onszelf, maar vanuit de organisatie denken en redeneren. En vervolgens natuurlijk de handen uit de mouwen steken. Praktisch en concreet tot een werkend verbeterproces komen en dit implementeren. Hierbij centraal dat het de resultaten oplevert die je voor ogen hebt.

Marina Steinmann (Black Belt): “Jullie houden je vast aan de kern van Lean en dat helpt me nog dagelijks.”


Wat kan dat concreet zijn?

  • Quickscan; Wij komen in 4 – 6 weken tijd een scan uitvoeren en geven daarbij advies op maat. Wij kunnen zo direct waar de grootste potentie zit en helpen vanuit het Lean Agile denken deze te implementeren.
  • Opleidingen; Wij leiden op om continue te verbeteren en van daaruit processturing in te richten. Hierbij coachen wij het senior management in het verwerken en toepassen van de kennis.
  • Dag en week start: Hierbij staat centraal de processturing inrichten, de KPI-structuur bepalen en overlegstructuur neerzetten. Ons adviesbureau helpt om dit werkend te krijgen vanuit een positieve insteek. Motiverend te werk te gaan en daarbij de organisatie helpen door samen de verandercurve door te gaan.
  • Strategie werkend krijgen; Wij maken de implementatie strategie pragmatisch en koppelen dit aan processen en verbeteringen.

Advies op maat

Het doel staat bij ons centraal en niet de methode. Afhankelijk van de organisatie zetten wij de nodige middelen in om de bestaande processen te stroomlijnen. Als effectief kosten besparen belangrijk is, ontwikkelen wij een implementatie die daarbij past. Wanneer klanttevredenheid van belang is, bieden wij advies op maat. De verandermodellen die wij hanteren staan volledig in dienst van de vraag van de organisatie. Het start allemaal met een visie: waar wil je heen als organisatie en wat is nodig om de visie en het doel te bereiken? Met een QuickScan doen wij onderzoek binnen de organisatie en stellen we samen vast welke dingen binnen het werkproces beter kunnen en wat dit als resultaat oplevert.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passende aanpak.

Internationaal erkend

Lean Agile Groep is door IASSC, ASQ, LCS en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoet Lean Agile Groep aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd.

Onze klanten en partners