Wie zijn wij?

Lean Agile Groep helpt organisaties succesvol verbeteren en vernieuwen. Wij werken mens- en resultaatgericht. Hierbij passen wij principes uit de Lean en Agile methodiek toe. Waarom? Door Lean Agile toe te passen wordt de productiviteit, klantentevredenheid en winst van je organisatie verhoogt.

Wij denken met je mee

Wij coachen organisaties in nagenoeg alle bedrijfstakken met diverse vraagstukken. Met behulp van training, coaching en begeleiding behandelen wij jouw vraagstuk en komen tot een passende pragmatische oplossing. Voor ons is het belangrijk betrokken te zijn met jou als organisatie. Dit levert elke keer weer een unieke samenwerking op.

Deskundig team

Ons team van ervaren trainers pakken terug op jarenlange praktijkervaring en zijn enthousiast over Lean Agile werken. Wij stellen een selectie van onze black belts hieronder aan je voor. Ze zijn stuk voor stuk gepassioneerd in wat ze doen. Leer ze alvast wat beter kennen.

Team

Suzanne Meinen

Partner, Master Black Belt

Suzanne studeerde in 1998 af in Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Bij de KLM raakte ze zo enthousiast over Six Sigma dat ze besloot Black Belt te worden. Als partner bij Lean Six Sigma Groep helpt ze organisaties met duurzame resultaten.

Chris Snellen van Vollenhoven

Partner, Master Black Belt

Chris is in 2006 afgestudeerd in bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode. Na zijn studie werkte hij als consultant voor Capgemini in voornamelijk de financiële dienstverlening en bij de overheid. Inmiddels is hij partner bij Lean Six Sigma Groep.

Tessa Kempen

Consultant/Coach

Tessa Kempen is een resultaatgerichte consultant en (agile) coach met jarenlange ervaring in verschillende rollen binnen zowel commerciële als not-for-profit organisaties. Tessa heeft verschillende verandertrajecten begeleid, waarbij ze op basis van analyses interventies op het gebied van proces, besturing, gedrag en leiderschap ontwikkelde.

Martin Vennix

Consultant

Martins grote drijfveer is het met impact werken aan het opstellen van verander trajecten én de implementatie daarvan. In diverse rollen in project- en operationele teams in o.a. de financiële dienstverlening heeft hij zich ontwikkeld tot specialist in effectief veranderen anno 2020.

Colin Mulders

Consultant/Black Belt

Colin heeft ruim 15 jaar ervaring in de financiële dienstverlening. Daarnaast is hij Professional (Agile) Coach en gespecialiseerd in het begeleiden van (proces)veranderingen op de werkvloer, met veel aandacht voor de menselijke kant hierbij.

Gert Kamphuis

Trainer/Consultant

Gert is gedreven, enthousiast en goed in staat verbinding te maken met de deelnemers. Hij heeft een sterk analytisch inzicht, werkt gestructureerd en behaalt resultaat door goed gebruik te maken van feedback.

Marlous van der Zande-Berk

Finance Manager

Marlous is verantwoordelijk voor de Financiele Administratie. Ze is altijd positief en is een stabiele factor in de groep. Graag draagt ze haar steentje bij aan de groei van de organisatie.

Elsemieke de Gier

Office Manager

Elsemieke is werkzaam op de Back Office en verantwoordelijk voor de HR. Zij zorgt samen met haar collega’s van de back office dat de trainingen worden geregeld en goed verlopen. Daarnaast staat zij klaar om haar collega’s te ondersteunen waar nodig.

Manon Blaauw

BackOffice Medewerker

Manon is werkzaam op de Back Office. Zij zorgt er samen met haar collega’s voor dat de voorbereidingen voor onze trainingen op rolletjes verlopen, en dat alles op de dag zelf klaar staat op onze locatie in Den Haag. Verder helpt zij haar collega’s van andere afdelingen graag waar nodig.

Christiaan Neeteson

Marketing

Christiaan is verantwoordelijk voor de Online Marketing en website. Hij is enthousiast in het onderzoeken wat mensen drijft en de achterliggende mechanismen hiervan in kaart te brengen.

HOE WERKEN WIJ?

Lean Agile Groep is een implementatie en adviesbureau. Wij richten ons erop om verandering werkend te implementeren. Hoe doen we dit? Ons startpunt zijn klantwensen en deze scherp krijgen. Van daaruit richten we processen in en verbeteren we processen.

Wij helpen:

  • Van strategie naar processturing en processen
  • Van processen naar procesverbetering
  • Eigenaarschap laag in de organisatie implementeren
  • In samenwerking met mensen uit het proces en met het management
  • Van klantwaarde naar procesinrichting

Het Lean Agile model geeft hierbij de fundering voor onze werkwijze. Lees meer over onze implementaties en het model.

Persoonlijk en ervaren

Wij begeleiden organisaties in alle sectoren met het verbeteren van processen. Ons adviesbureau biedt de mogelijkheid samen tot een passende aanpak te komen. Niet vanuit onszelf, maar vanuit de organisatie denken en redeneren. En vervolgens natuurlijk de handen uit de mouwen steken. Praktisch en concreet tot een werkend verbeterproces komen en dit implementeren. Hierbij centraal dat het de resultaten oplevert die je voor ogen hebt.

Marina Steinmann (Black Belt): “Jullie houden je vast aan de kern van Lean en dat helpt me nog dagelijks.”


Wat kan dat concreet zijn?

  • Quickscan; Wij komen in 4 – 6 weken tijd een scan uitvoeren en geven daarbij advies op maat. Wij kunnen zo direct waar de grootste potentie zit en helpen vanuit het Lean Agile denken deze te implementeren.
  • Opleidingen; Wij leiden op om continue te verbeteren en van daaruit processturing in te richten. Hierbij coachen wij het senior management in het verwerken en toepassen van de kennis.
  • Dag en week start: Hierbij staat centraal de processturing inrichten, de KPI-structuur bepalen en overlegstructuur neerzetten. Ons adviesbureau helpt om dit werkend te krijgen vanuit een positieve insteek. Motiverend te werk te gaan en daarbij de organisatie helpen door samen de verandercurve door te gaan.
  • Strategie werkend krijgen; Wij maken de implementatie strategie pragmatisch en koppelen dit aan processen en verbeteringen.

Advies op maat

Het doel staat bij ons centraal en niet de methode. Afhankelijk van de organisatie zetten wij de nodige middelen in om de bestaande processen te stroomlijnen. Als effectief kosten besparen belangrijk is, ontwikkelen wij een implementatie die daarbij past. Wanneer klanttevredenheid van belang is, bieden wij advies op maat. De verandermodellen die wij hanteren staan volledig in dienst van de vraag van de organisatie. Het start allemaal met een visie: waar wil je heen als organisatie en wat is nodig om de visie en het doel te bereiken? Met een QuickScan doen wij onderzoek binnen de organisatie en stellen we samen vast welke dingen binnen het werkproces beter kunnen en wat dit als resultaat oplevert.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passende aanpak.

Internationaal erkend

Lean Agile Groep is door IASSC, ASQ, LCS en CEDEO geaccrediteerd. Hiermee voldoet Lean Agile Groep aan de internationaal geldende eisen en normen en is de kwaliteit van onze trainingen geborgd.

Onze klanten en partners