Agile is razend populair. Agile draait om flexibel kunnen inspelen op een veranderende omgeving, voortdurende samenwerking, routinematig verbeteren en leren van input van klanten en elkaar. Iteratieve ontwikkeling vindt zijn oorsprong in de late jaren vijftig; in de loop van de decennia ging een variatie van deze methodologie onder verschillende namen, waaronder ‘evolutionary project management’ en ‘adaptive software development’. In 2001 startte een groep ontwikkelaars de formele Agile-beweging met het Agile Manifesto.
Agile geeft prioriteit aan het iteratief en incrementeel opleveren van producten en samenwerking (ook met klanten en leveranciers). Agile is een mindset, een manier van denken, waaronder verschillende unieke methodologieën vallen, waarbij Scrum een van de meer populaire opties is.
Maar hoe kun je Agile projectmanagement ‘leren’? Is het de moeite waard om je erin te verdiepen? We spraken met een aantal experts over dit onderwerp.
Agile is in de eerste plaats een manier van denken die organisaties in staat stelt snel en effectief in te spelen op verandering, maar het gaat ook over het oplossen van problemen en het leveren van waarde. De meest bekende methoden voor het implementeren van Agile op een realistisch project, programma of inspanning zijn Scrum, Kanban en eXtreme Programming (XP), waarbij Scrum het meest wordt gebruikt.
Agile trainingen zijn een manier om de projectprestaties te verbeteren door de basisconcepten van Agile aan een organisatie of team te leren en hoe deze te implementeren. Hoewel veel mensen praten over het gebruik van Agile, zijn er veel misverstanden over het onderscheid tussen verschillende methoden. Trainingen kunnen helpen de onderliggende Agile-concepten bloot te leggen en de verschillen tussen de diverse methoden te verduidelijken.
Vaak wanneer organisaties problemen met “Agile” beschrijven, beschrijven ze eigenlijk uitdagingen bij het uitvoeren van een Agile-methode. Als alle leden van het projectteam een gemeenschappelijke training volgen, idealiter in dezelfde groep, kunnen veel van deze problemen worden verholpen.
Wij bieden een breed scala aan opleidingen aan op alle kennisniveaus. Zo kunnen wij van Lean Agile Groep een incompany training geven, geheel naar jouw wens. Als je direct aan de slag wil, kan je kiezen tussen onze Product Owner training, onze Scrum Master training en de Agile Coach opleiding.
Als Product Owner vertegenwoordig je de klant en ben je verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het werk dat het Scrum Team oplevert. Na de training kan je dan ook als Product Owner aan de slag om met een heldere en realiseerbare productvisie de klant en je organisatie duurzaam verder te helpen.
Je leert in deze training het Scrum framework écht toe te passen aan de hand van de onderliggende theorie en een praktijkcase. Ook leer je hoe je een team begeleidt en coacht in de toepassing van Scrum.
Deze vierdaagse opleiding leidt je op tot professioneel Agile Coach met business impact. Je leert tijdens deze training hoe je veranderingen in processen implementeert én hoe je mensen in beweging krijgt om te veranderen.
Effectief regie voeren op het maximaliseren van waarde voor de klant